HISTŇRIC DEL CONCURSCINQUENA
EDICIÓFerran Mascarell lliura els premis de Ficcions

El certamen, organitzat pel Grup Nació Digital, arriba a la seva cinquena edició. L'acte reuneix unes 200 persones a la Fontana de Gràcia

Laia Muntadas i Bonilla, de Roda de Ter (Osona), ha estat la guanyadora de la cinquena edició del concurs literari Ficcions.cat, adreçat a tots els estudiants de secundària dels territoris de parla catalana. Alumna de l’Institut Miquel Martí i Pol, la jove té 17 anys i ha aconseguit el primer premi amb el relat històric “La dona en flames”, presentat sota el pseudònim de Beate Klarsfeld.


El premi li ha estat lliurat pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, en un acte celebrat aquest dilluns, dia 30, a l’Espai Jove de la Fontana de Gràcia, de Barcelona, que ha reunit unes 200 persones entre concursants, professors i familiars.

En el seu parlament, el conseller Mascarell ha convocat els joves a “llegir i escriure molt” i a desplegar al màxim les seves virtuts creatives perquè la força d’un país “resideix en bona part en la dels seus creatius”.  El conseller ha recordat el llarg procés de gestació de l’espai municipal que ha acollit l’acte, que havia iniciat ell mateix quan era regidor de Barcelona i l’edifici es trobava en estat d’abandonament en mans privades. També ha fet ús de la paraula la regidora de Dones i Joventut de Barcelona, Elsa Blasco.

El relat de Laia Muntadas fa referència a la guerra civil de 1936, un fet històric “que vaig estudiar en el meu treball de recerca, i que val la pena que no s’oblidi, ja que avui encara ens està condicionant”, ha explicat la guanyadora al públic assistent, força emocionada. El pseudònim elegit, “Beate Klarsfeld”, és el nom d’una coneguda  activista alemanya dedicada a la recerca de criminals de guerra nazis.

El segon premi ha correspost a Gerard Faiges i Llauradó i Marta Curull i Sentís, de l’Institut Lluís Domènech i Muntaner, de Reus (Baix Camp), presentats amb el pseudònim “Marta_Gerard”. El premi de votació popular dels participants a través de la xarxa Internet ha anat a l’olotina Iris Caterina Schneider Pérez, de l’Escola Pia d’Olot, amb el pseudònim “Atzar”.

El segon premi ha estat lliurat per Mireia Zapata, representant de Futuroscope a Barcelona, i consistia en un viatge a aquest parc temàtic audiovisual de Poitiers (França). El premi de votació popular ha estat entregat per Jordi Font, director d’Estratègia del Grup Nació Digital.

El concurs Ficcions.cat ( www.amicficcions.cat ) l’han organitzat conjuntament el Grup Nació Digital i l’empresa Edicat, com a editores de la revista Secundèria. En aquesta cinquena edició, ha comptat amb un total de 1.150 participants, que han anat publicant els quatre capítols dels seus relats a través d’Internet durant els mesos de març i abril.

En el mateix acte, han estat lliurats els premis del concurs de disseny Deià, organitzats per l’escola de disseny Deià, de Barcelona, i les dues empreses abans esmentades. En la categoria de disseny d’Habitatge Alternatiu Jove, el guanyador va ser Borja García i Quiroga, de Barcelona, i en la de Redissenya el teu Espai Urbà, Nico Sentís i Vidal, de Premià de Mar. Tots dos han rebut els premis de mans del director de l’Escola Deià, Ricard Roura i del president del consell editorial de Secundèria i ànima i fundador dels concursos Ficcions i Deià, Josep Ritort.

L’acte ha esta presentat per Hortènsia Galí i Quico Sallés. Han comptat també amb la col·laboració en els lliuraments de premis als finalistes d’Antònia Cortijos, membre del jurat de Ficcions, junt amb Pau Vidal, Diego Giménez i Hortènsia Galí.

Galeria de fotos (Albert Alemany)
Segueix-nos:
Organitza:
Amb el suport de:

[Web creada per Duma Interactiva]
[Disseny Platanosnaranjas.com]