HISTŇRIC DEL CONCURS



QUARTA
EDICIÓ


Pere Seda, de l'IES VAlldemosa de Barcelona, guanya la quarta edició  de Ficcions, l’aventura de crear històries

Més de 200 joves omplen l’Espai Jove La Fontana en el lliurament de premis Ficcions, el concurs literari en què han participat més de 1800 estudiants. Els joves van venir des les Illes Balears, Fraga, Girona o Palma.

 

La quarta edició  de Ficcions, l’aventura de crear històries, ha arribat a la seva fi. El concurs literari a la xarxa  organitzat per la revista Secundèria, acaba amb un gran èxit de participació: enguany ha superat els 1800 participants. L’acte de lliurament de premis es va celebrar el 20 de maig a a l’Espai Jove La Fontana de Barcelona, que va acollir uns 300 estudiants d’arreu de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. 

El guanyador d’aquesta edició ha estat un alumne de l'IES Valldemosa de Barcelona, en Pere Seda. El Secretari de General de Joventut, Eugeni Villalbí i l’editor de la revista Secundèria, Josep Ritort, li van fer entrega del primer premi, un ordinador portàtil. La segona classificada va ser una alumna de l’IES Escola Industrial de Sabadell, la Glòria Macià Muñoz, que es va endur una mp4.

El veredicte del jurat es va fer públic el dijous 20 de maig a les 18.00 de la tarda a l’Espai Jove La Fontana en un acte on alguns dels membres del jurat com ara Antònia Cortijos o Hortènsia Galí van fer entrega dels diplomes i dels premis als finalistes. El jurat, format per persones del món de la cultura, la literatura i l’educació catalanes va estar format per Pau Vidal, Albert Lladó, Josep Antón Muñoz o Marià Marin, entre d’altres. 

Un any més, Ficcions ha demostrat que la literatura en català a la xarxa és ben viva entre la gent més jove, que ha escrit durant dos mesos més de 500 històries al web del concurs. 

A més dels joves, les autoritats polítiques també van assistir en aquest acte. El Secretari General de Joventut, Eugeni Villalbí; el Regidor del Districte de Gràcia de l’Ajuntament de Barcelona, Guillem Espriu i de la Diputació de Barcelona, Elena Lledós.

A banda dels premis de Ficcions, també es va fer el lliurament de premis d’UniFiccions, un concurs paral·lel i adreçat, en aquest cas, als estudiants universitaris i joves d’entre 18 i 30 anys. Aquest any el primer premi, ordinador portàtil, ha estat per a Daniel Velasco Sánchez de la Universitat Pompeu Fabra. El segon premi, un iPod, ha estat per a Bruna Generoso Miralpeix, de la Universitat Pompeu Fabra. Aquest any, uns 100 participants de 14 universitats catalanes, valencianes i balears diferents han escrit relats d’un elevat nivell literari al web.

D’altra banda, el concurs de disseny per a joves “Deià, l'aventura d'imaginar espais”, organitzat per l'escola Deià de disseny i la revista Secundèria també van lliurar els premis als seus guanyadors. El senyor Ricard Roura, Director de l'esola, va presentar l'escola i el concurs remarcant que es tracta d'”un concurs de disseny que pretén estimular l’interès i l’estima pels espais públics urbans a base de proposar idees i dissenys que permetin desenvolupar les activitats creatives en un entorn que faciliti la interrelació amb el conjunt de la ciutadania”.


Música en directe


L'edició  va comptar amb la presència de la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove de tota Europa que va ambientar l'acte amb el jazz més jove de Catalunya. http://www.myspace.com/santandreujazzband. 













Els Guanyadors

1er. pimpam format pel Pere Seda Padilla de Barcelona.

2on. Mimosa florida format per la Glòria Macià Muñoz de Sabadell.

3er. Premi popular.  wanderer format per la Mar Viayna Graells Montellà i Martinet, la Júlia Marsà Sabrià i la Clara Francino Urdàniz de La Seu d'Urgell.

Els territorials

· Carles i Mireia format per la  Mireia Cufí Valeri i en Carles Callís Pascual millor història de Girona.

· Poma verda format per la Raquel Carrascosa Rodríguez de millor història de Tarragona.
           
·  ídem format per la Marta Vivet Montagut i per la Marta Aznares Tort millor historia de Manlleu.
 
· blaugrana
format pel Carlos Salinas Señis millor història del Baix Segre.

· MeritxellPQ format per la Meritxell Punzano Queralta millor història del Penedès.
           
· L'Alma format per la Laura Matabosch Coromina, la Martina Rodríguez Sala i la Laia Reixach Asparó millor història de La Garrotxa.

· Rosella blanca format per la Sonia Martin Dinares d'Olesa millor història del Montserratí.

· 65 format per la Natalia Torres Reverte i en Marc Servera Caldentey i el grup Lorena format per la Lorena López Prats millor història de les Illes Balears.
           
· Fran_Horus15  format pel  Francisco José Antón Pamies d'Alacant.


Segueix-nos:
Organitza:
Amb el suport de:

[Web creada per Duma Interactiva]