FAQ'S

Resolem els teus dubtes
 

Hi poden participar joves de tots els territoris de parla catalana, des de 3r i 4t de l’ESO fins a Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM).

AMIC-Ficcions es desenvolupa a la xarxa a través del web www.amicficcions.cat, on cal registrar-se per poder participar. La forma de participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones que poden ser de diferents classes i instituts.

El nom de grup no es pot modificar un cop fet el registre.

L’inici triat es pot modificar fins a l’últim dia del període de registre, dia que coincideix com l’últim dia per pujar el primer capítol de la teva història.

Quan et registres en el web, has de seleccionar l’inici que has triat per a la teva història. D’aquesta forma, quan publiques el teu primer capítol, surt per defecte el text del teu inici amb l’objectiu de què no l’hagis de tornar a escriure.

Així que no es pot modificar el contingut del teu inici, però després a la teva història tindràs llibertat creativa per continuar-la i canviar-la com vulguis.

Aquestes són les passes a seguir per poder publicar el teu capítol:

Si voleu mirar els vostres capítols a través de la web www.amicficcions.cat, només heu d'entrar al llistat de participants i posar el nom del vostre grup. Allà us apareixeran tots els capítols que hàgiu penjat.

En el moment de registrar-vos us demanem que poseu títol a la vostra narració, aquest pot ser el definitiu o un títol orientatiu per vosaltres, ja que podreu canviar el nom del títol fins a l'últim dia del concurs, quan finalitza el període per pujar el tercer i darrer capítol.

Cada capítol ha de tenir un mínim de 3.000 caràcters sense comptar els espais i un màxim de 9.000 caràcters sense comptar els espais. El tercer i últim capítol pot tenir una extensió màxima de 12.000 caràcters, també sense comptar els espais.

Per comptar els caràcters si feu l'escrit utilitzant Microsoft Word heu de seleccionar el text i anar a la pestanya superior on diu "revisar" i fer clic a "Recompte de paraules" un cop allà us sortirà un requadre amb el còmput total de caràcters (amb espais i sense) que té el text i nombre de paraules, vosaltres heu de tenir present el que correspon a "caràcters sense espais". Podeu veure les passes a la foto:

En el recompte total de caràcters no es té present els que nosaltres us proporcionem a l'inici, per tant aquests no s'han de comptar.

Sempre recomanem poder penjar el capítol des de la versió escriptori per comoditat, però si no tens una altra alternativa, des del mòbil existeix la possibilitat de veure la pantalla com a versió escriptori.

Si fas servir Google Chrome només has de prémer en el menú d'opcions (els tres punts que veuràs a la cantonada superior dreta de Chrome o una fletxa si utilitzes iPhone) que hi ha després de la barra de navegació i del nombre de pestanyes obertes. Després, en el desplegable que surt, marques la casella que hi ha al costat de “Veure com a ordinador”.

Si fas servir Safari només has de clicar a les lletres AA que apareix a la cantonada superior esquerra o a la cantonada inferior esquerra i donar a “veure lloc web d’escriptori”.

Si et trobes a l’ordinador i vols penjar el teu capítol, però et surt que has d’accedir a través de la versió escriptori, revisa que no aparegui la “m.” a l’URL de la web. És a dir, hauria de sortir https://www.amicficcions.cat i no https://m.amicficcions.cat. Si veus que apareix la segona opció, esborra la “m” i el navegador se’t redirigirà a la versió escriptori.

Podràs trobar tota la informació a l’apartat “Calendari” del menú del web

Podràs trobar tota la informació a l’apartat “Premis” del menú del web

Els finalistes es comunicaran a través del web www.amicficcions.cat i de les xarxes socials del concurs. A més, els finalistes rebran a través del correu, amb el qual s’hagin inscrit al concurs, les invitacions per assistir a l’acte de lliurament de premis.

Avís: mireu a la safata “Correu brossa”. Molts cops arriba aquí la informació

El jurat del concurs té un seguit de criteris, entre els quals valora l'originalitat, la coherència lingüística, l’ortografia, el lèxic, la relació amb l’inici, entre d'altres. A més, cal tenir en compte els criteris subjectius de cada membre del jurat, els quals han valorat l'originalitat, l'interès, l'evolució del relat i el final.

D'altra banda, també existeix el criteri de la representació territorial, ja que és un concurs adreçat a tots els territoris de llengua catalana amb premis territorials i ha d'haver-hi una representació diversa, segons el nivell de cada zona.

Segueix-nos:
Organitza:
Amb el suport de:

[Web creada per Duma Interactiva]
[Disseny Platanosnaranjas.com]